Utbyte & Retur

Vi vill att du ska vara helt nöjd med ditt köp

Om du av någon anledning är missnöjd med ditt köp eller det inte uppfyller dina krav, kan du returnera det till oss, i sitt ursprungliga skick och förpackning, inom 14 dagar från det datum du mottog det och vi kommer att utfärda ett byte eller en fullständig återbetalning för det pris du betalade för varan (se vår återbetalning och utbytespolicy). Om det inte är felaktigt kan vi inte acceptera retur av smycken som har använts, anpassats eller justerats.

Så här returnerar du ett föremål

1. Fyll i returformuläret och skriv ut en frimärkningslabel.

2. Paketera din retur säkert. Inkludera så mycket originalförpackning som möjligt.

3. Ta det till postkontoret och be om ett intyg om postering.

4. Din retur kommer att behandlas och en ersättning eller återbetalning kommer att utfärdas.

 

Vår utbytespolicy

Vi byter gärna ditt objekt så länge det returneras i perfekt skick och uppfyller kriterierna för att returnera en vara som beskrivits ovan.

I returformuläret som åtföljer dina oönskade föremål, ber vi dig att inkludera uppgifter om vilket föremål du vill byta ut för och även dina kontaktuppgifter så att vi kan kontakta dig om det behövs.

Om det finns någon extra kostnad att betala, kommer vi att kontakta dig så att betalning kan göras via telefon.

Om det finns en delbetalning som betalas kommer det att krediteras tillbaka på kortet som används för den ursprungliga transaktionen. Om du byter ut ett objekt med lägre värde, förbehåller vi oss rätten att lägga till en administrations- och postavgift till priset på ersättningsobjektet. Om så är fallet ska vi kontakta dig för att informera dig om detta.

 

Återbetalningspolicy

För fullständiga beställningsanmälningar eller avbokningar som mottas inom 14 dagar från dagen efter leverans av ordern betalar vi din betalning inklusive packning och fraktkostnader (förutom de extrakostnader som uppstår om du väljer en annan leverans än den billigaste typ av standardleverans som erbjuds av oss). Köparen är ansvarig för kostnaderna för att returnera orderposter.

För begäran om återköp av partiell order inom 14 dagar från dagen efter leverans kommer vi att återbetala orderkostnadskostnaderna. Förpackning och fraktkostnader återbetalas inte. Köparen är ansvarig för kostnaderna för att returnera orderposter.

Förfrågningar om hela eller partiell order mottaget efter 14 dagar från dagen efter leverans kan godtas efter eget gottfinnande och en kreditnot eller utbyte som erbjuds. Paket- och portokostnaderna återbetalas inte och köparen ansvarar för kostnaderna för att returnera orderposterna.

Standardemballage och portokostnader för utbytesobjekt debiteras om inte valutaposterna senare returneras till oss för återbetalning, i vilket fall de kommer att dras av från återbetalningen. Expresspackning och fraktkostnader för utbytesobjekt måste betalas i förskott.

 

Procedur

Om du vill avbryta en beställning enligt reglerna för konsumentkontrakt (information, avbokning och tilläggsavgifter) 2013. Vänligen klicka här för mer information.

För att skicka in en returförfrågan via denna webbplats, logga in på ditt konto, gå till "Slutförda beställningar", klicka på "Returnera artiklar" bredvid den relevanta beställningen, fyll i formuläret och klicka på "Skicka tillbaka begäran". Alternativt, kontakta oss via telefon eller e-post med ditt beställningsnummer, vad du vill återvända och varför du vill returnera det.

Du får då ett mail med ditt returförfrågnings-ID plus instruktioner om hur du returnerar varorna till oss.

Vi håller med om att antingen återbetala, byta ut eller byta ut föremål som är föremål för tillgänglighet.

Vänligen skicka tillbaka returposterna till oss utan otillbörlig dröjsmål och under alla omständigheter senast 14 dagar från den dag då du meddelar din returförfrågan. Vi rekommenderar att du använder en inspelad eller spåra och spåra postmetod som ger tillräckligt med försäkringsskydd för det angivna värdet.

Vid mottagandet av paketet kommer vi att avgöra om föremålet är acceptabelt för retur i enlighet med vår policy.

När vi har mottagit dig returnerade varor skickar vi dig en e-postbekräftelse och din återbetalning kommer att behandlas inom 7 dagar.

Återbetalningar kommer att betalas tillbaka med samma betalningsmedel som du använde för den ursprungliga transaktionen. Det kan ta några extra arbetsdagar för bank- och kreditkortsystemet att kreditera pengarna tillbaka på ditt kreditkort eller bankkonto när vi har behandlat dig.

Om objektet inte är acceptabelt kommer vi att returnera det till dig med en förklaring till orsakerna till återkomsten.